Szlovák cégalapítás költségei

A szlovák cégalapítás költségei 2 részre oszlanak. Van költsége a szlovák cég alapításának és az üzemeltetésnek.

Fontos: A fenntartási költség függ például az üzlet volumenétől és az alkalmazottak számától is. Ha szükség van egyáltalán alkalmazottakra. Szlovák cégben ugyanis nem kötelező az alkalmazotti jogviszony megléte sem az ügyvezetőnek, és alkalmazottat sem kötelező foglalkoztatni.

Javasoljuk, hogy szlovák cégalapítás előtt vegye igénybe személyre szabott ingyenes konzultációnkat, ahol az ön üzletére szabva kap kalkulációt a várható költségekről.

Szlovák cégalapítás költségei

Szlovák cégalapítás költségei

A szlovák cég alapításának költségeit 2 tényező befolyásolja:

  1. Azonnal működő, kész cégre van szüksége, vagy új céget szeretne alapítani
  2. Azonnal akar ÁFÁ-t visszaigényelni, vagy elég 1-2 hónap után is

A fenti feltételektől függenek a szlovák cégalapítás költségei is.

Az alapítás költségeinek táblázata

Típus Költség Indulás ideje Áfát visszaigényelhet Leírás
Frissen alapított szlovák cég 600 € kb. 25 nap 1-2 hónappal indulás után Ön lesz a cég első tulajdonosa, és Ön kezdi a cég tevékenységét. Garantáltan biztos lehet benne, hogy a cégnek nincsenek tisztázatlan tartozásai, kétes korábbi ügyei.
Előre alapított szlovák cég 700 € Akár azonnal 1-2 hónappal indulás után 100% tiszta múltú cég. Garantáltan nem végzett semmilyen tevékenységet. Az előre alapított cégek nem végeztek korábbi tevékenységet, így tökéletesen adósság- és bonyodalommentesek.
Előre alapított ÁFÁ-s cég 3000 €-tól Akár azonnal Azonnal Ha az üzlete miatt kihagyhatatlanul fontos, hogy azonnal áfát igényelhessen vissza, ezt a szlovák céget válassza! A pontos árakat és aktuálisan eladó cégeket itt találja: Kattintson ide az eladó szlovák cégek listájáért

Szlovák könyvelés költségei

A könyvelési díjak tételes felsorolását, és egy példaszámítást ezen az oldalunkon talál: Szlovák könyvelés (új ablakban nyílik)

Szlovák cég személyköltségek

Költségek rövid összefoglalása:

Tulajdonossal kapcsolatos költségek

0 euró.

Szlovák cégben a tulajdonosnak semmilyen egyéb státuszt nem kell betölteni, így extra költséget sem jelent a cégnek.

Ügyvezetővel kapcsolatos költségek

Akár 0 euró.

Az ügyvezetőnek nem kötelező munkavégzéssel kapcsolatos jogviszonyban lenni a céggel. Szlovákiában senki nem ellenőrzi, mennyi munkát végez az ügyvezető a cégben, és nem is büntetnek az alkalmazotti jogviszony hiánya miatt.

Ha fontosnak tartja az ügyvezető alkalmazását a szlovák cégben, akkor 8 órásnál rövidebb munkaidőre is megteheti azt (akár pl. napi 1 óra). Ekkor a járulékok is arányosan csökkennek.

További enyhítés a nem szlovák állampolgárságú ügyvezető alkalmazottaknak, hogy alacsonyabb járulékok vonatkoznak az ő munkavégzésükre, mintha szlovák alkalmazott töltené be ugyanazt a pozíciót.

Az ügyvezető munkavégzés jogviszonya lehet ügyvezetői megbízás, megbízási szerződés, munkaviszony.

Alkalmazottakkal kapcsolatos költségek

Az alkalmazottak bérköltségét itt tudja pontosan kiszámolni: Szlovák bérkalkulátor (új ablakban nyílik meg)